Wine masterclasses

Interessante wijnregio's Specifieke druiven Wine & food pairing

// Wine & Food pairing

WIJN EN KAAS

€ 65

  • Datum: 18 nov 2021
  • Locatie: Herzele
  • Spreker: Maarten Lanckzweirt

Kaas is comfort food! Met zo een uitgebreid aanbod kan het een echte uitdaging zijn om daarbij een geschikte wijn te kiezen. Deze masterclass geeft je een duidelijk inzicht waarom bepaalde combinaties je smaakpapillen verwennen en anderen niet. Maarten Lanckzweirt, kaasmeester en voormalig eerste chef in het Gentse Marriot Hotel, gidst je proefondervindelijk door een aantal wijn-kaas pairings.

WIJN EN CHOCOLADE

€ 65

  • Datum: wordt aangekondigd
  • Locatie: Herzele
  • Spreker: Anton Van de Maele

Niets zo hemels als chocolade en wijn! Samen leveren ze de meest bijzonder interessante combinaties op.
Om meer te weten te komen over het combineren van wijn met chocolade sloeg Vinifika de handen in elkaar met Anton van Chocolatier Anton. Tijdens de masterclass gaan we op zoek naar leuke, niet alledaagse pairings. Wist je trouwens dat Anton ook werkt met duurzame cacao.

WIJN EN WILD

€ 65

  • Datum: 8 dec 2021
  • Locatie: Herzele
  • Spreker: Jeroen Ascoop

De herfst is het uitgesproken seizoen om te genieten van wild. Loop jij ook al te watertanden als je denkt aan hazenpaté, hert of fazant? Welke wijn zet je op tafel bij al dat lekkers? Het antwoord is op die vraag is niet eenduidig want veel hangt af van het type wild en de bereiding. Sommelier Jeroen geeft tips en advies en over wijn en wildgerechten en laat je proeven van heerlijke combinaties.

Social

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze lijst en ontvang een uitnodiging voor onze wine events!